Wim van Breda

Een begrip met een vooruitstrevende visie

Als het gaat om machines voor weg-, berm- en slootonderhoud, hebben onze specialisten altijd de juiste oplossing voor u. Maak kennis met onze vakidioten.

Bewuste vooruitgang

Bij Wim van Breda werken zo’n 40 collega’s met elkaar aan tevreden klanten. Veel van hen zijn al heel lang bij ons – een aantal collega’s zet zich al 20, 25 of zelfs 40 jaar voor ons in. Wat onze mensen kenmerkt, is dat ze het belang van goede samenwerking en communicatie begrijpen en uitdragen. Alle afdelingen moeten dan ook met elkaar kunnen samenwerken. Het magazijn en de werkplaats kunnen niet zonder elkaar en de verkoopafdeling kan niets zonder de inzet van het magazijn en de werkplaats. Door de lijnen kort te houden, weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Kennispartner voor klanten
Wij voelen ons bijna net zo verantwoordelijk voor het probleemloos functioneren van het machinepark van onze klanten als zijzelf. We werken samen aan projecten en zorgen ervoor dat er langs de weg gewerkt kan worden.

Directeur Dick van Breda: “Gaat er een machine kapot in Friesland? Die kan natuurlijk niet langs de weg blijven staan, files veroorzaken en een gevaarlijke situatie opleveren. Als het om een klein mankement gaat, proberen we de machinist op afstand te helpen om het zelf op te lossen. Of we zoeken iemand in de regio om er naartoe te gaan. Is het een lastiger probleem, dan gaan we er zelf naartoe. Hoe dan ook denken we altijd mee. Bijvoorbeeld door een andere machine in te zetten en de kapotte machine op de terugweg mee te nemen naar onze werkplaats. Dan kan onze klant snel doorwerken terwijl wij aan de slag gaan met zijn machine.”


Persoonlijk advies op maat

In principe kunt u alle technische informatie die u nodig heeft, op deze website vinden. Datzelfde geldt voor de duizenden onderdelen in  . Toch vinden relaties het prettig om samen met onze mensen de mogelijkheden te bekijken en te bespreken. Ook willen ze advies over functies en toepassingsmogelijkheden van verschillende machines. En dat begrijpen wij maar al te goed! Het gaat immers om grote machines die soms voor specifieke toepassingen worden ingezet.

Als betrouwbare partner zetten we ons vanaf het eerste contact 100% voor u in. Of u nu belt, mailt of onze werkplaats binnenloopt, onze specialisten staan u graag te woord. Het liefst bekijken we elke situatie van dichtbij. Met de voeten in de berm, zogezegd. Door bij u langs te gaan en de situatie ter plekke te bekijken, voorzien we u van het beste advies.


De geschiedenis van Wim van Breda

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Wim van Breda? Dat kan natuurlijk. Bekijk het in onze tijdlijn onderaan deze pagina.

Directeur Dick van Breda: “Wij gaan voor communicatie en samenwerking!”

Van mechanisatie naar visie gedreven

1957

Oprichting van Wim van Breda

Wim van Breda Sr. wordt op 7 november 1957 zelfstandig ondernemer en begint als LMB met o.a. Vicon en MAN.

1962

Start Massey Ferguson dealerschap

Sinds 1962 is Wim van Breda officieel MF dealer, voortkomend uit de samenwerking met het toenmalige Brinkmann & Niemeijer uit Zutphen.

1967

Verhuizing naar de Willem de Zwijgerweg

Door de flinke groei in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte machines, werd nieuwbouw noodzakelijk.

1972

Eerste specialisatie in de aannemerij

Door de snel veranderende infrastructuur in de Betuwe, ontstonden er een tal van aannemers in de wegenbouw in Geldermalsen en omgeving. Dit bleek een lucratieve business voor Wim te zijn en hij speelde daarop in met aanbod van kleinere machines.

1975

Verhuizing naar de Oudenhof

Wederom kon door flinke groei een verhuizing niet langer uitblijven en werd zodoende op 26 november 1975 een gloednieuw pand aan de Oudenhof geopend.

1982

Dick treedt in de voetsporen van zijn vader

Na het afronden van zijn studie aan de IVA Driebergen, treedt Dick van Breda in 1982 op twintigjarige leeftijd in dienst. Op 1 januari 1991 wordt Dick als directeur benoemd en in 1995 neemt hij de complete leiding van zijn vader over.

1996

Verandering van strategie

De jaren in de agrarische wereld werden alleen maar slechter en de vraag in de aannemerij nam alleen maar toe. In 1996 neemt Dick een rigoureuze beslissing en verandert Wim van Breda BV van landbouw mechanisatiebedrijf naar weg-, berm- en slootspecialist.

2002

Het debuut van de Kantonnier

In november 2002 presenteert Wim van Breda BV een eigen merk: de Kantonnier. Een unieke samenwerking met Vredo, Herder en Jan Veenhuis creëren het eerste hogesnelheid maaivoertuig ter wereld.

2006

Distributeur van Herder BV

Al in de jaren 70 werd Wim van Breda BV Herder dealer, maar in 2006 kreeg het bedrijf de kans om de complete distributie binnen Nederland in handen te krijgen. Hiermee veranderde een aantal concurrenten in duurzame samenwerkingspartners.

2014

Wim van Breda Sr. overleden

Op tachtigjarige leeftijd overlijdt de grondlegger van ons familiebedrijf. Tot op hoge leeftijd was Wim Sr. nog dagelijks te vinden in het bedrijf.

2017

60-jarig jubileum wordt groots gevierd

Het bedrijf is inmiddels gegroeid tot ruim 35 medewerkers en ook de klantenkring heeft inmiddels een enorme omvang. Om die reden werd het jubileum groots gevierd over 3 dagen met personeel, leveranciers en klanten. Tevens wordt de eerste fase van de verbouwing opgeleverd.

2018

Introductie van de eerste BreTrac

Na het enorme succes van de Kantonnier, volgde de BreTrac als opvolger. Ditmaal met een DAF vrachtwagenchassis als basis.

2021

Nieuwe huisstijl en nieuwe aandeelhouders

In 2021 wordt een compleet nieuwe huisstijl uitgerold met o.a. een eigen magazine. In december 2021 treden Wim Jr. en John in de voetsporen van hun vader en worden medeaandeelhouders. Beide waren reeds in 2017 in dienst getreden in het familiebedrijf.

Prachtige techniek van krachtig materieel.

Bermbeheer met big data

De camera detecteert en herkent planten die je liever niet in bermen wilt aantreffen.

Groene Sector Vakbeurs 2024

"De beurs waar kennis, vakmanschap en innovatie samenkomen!"

Raymo

"Wij geloven in stil en emissievrij grasmaaien!"

Massey Ferguson in kenmerkend blauw!

"In de startblokken voor aanbouw van een Herder Grenadier maaiarm!"

Groene Sector Vakbeurs 2023

"De beurs waar kennis, vakmanschap en innovatie samenkomen!"

Rietmaaien in het guisveld met de RM22 uit de Reform Motech-serie

Verschillende modellen uit de eenassige Reform Motech-serie spelen een belangrijke rol in het onderhoud van waardevolle ecologische, vaak sompige land

AgroTechniek Holland 2022

6e Editie van AgroTechniek Holland van 14 t/m 17 september 2022 in Biddinghuizen!

Bermonderhoud 2.0

Met trots introduceren we de BreTrac 2.0, een voertuig voor het maaien van wegbermen.

De dag van senior verkoopadviseur relatiemanager Gijs de Hoop

Maak kennis met Gijs de Hoop senior verkoopadviseur en relatiemanager bij Wim van Breda.

De dag van after sales-manager Johan de Leeuw

Maak kennis met Johan de Leeuw after sales-manager bij Wim van Breda.

GreenLine 100% biologisch afbreekbaar maaidraad

Werk mee aan een schonere wereld en vervang uw maaidraad door een biologisch afbreekbaar alternatief!

Herder introduceert de Ecochopper

De Herder Ecochopper is een innovatieve maaier met een ingebouwde hakselunit, gebaseerd op het principe van een schijvenmaaier.

Ecologisch groenbeheer

Steeds meer gemeenten gaan over op ecologisch beheer van bermen en groenstroken.

Mowhawk wint Innovatie Award op De Groene Sector Vakbeurs 2022

Wim van Breda BV heeft met de Mowhawk intelligente camera de Innovatie Award op De Groene Sector Vakbeurs 2022 gewonnen.

Bezoek Wim van Breda BV op De Groene Sector vakbeurs 2022

8, 9 en 10 maart 2022 in de Evenementenhal Hardenberg

Belangrijke stap voor de toekomst van Wim van Breda BV

Dick van Breda heeft een deel van de aandelen aan zijn zonen Wim van Breda Jr. en John van Breda overgedragen.

Massey Ferguson introduceert de 6S en 7S serie!

Massey Ferguson is trots om de lancering aan te kondigen van zijn gloednieuwe MF 6S en 7S Series, die negen nieuwe modellen introduceert met max

3 nieuwe Reform Metrac’s gepresenteerd!

REFORM breidt zijn Metrac-serie uit en presenteert drie nieuwe modellen: de H60, de H70 en de H95.

Registratie- en kentekenplaatplicht

Vanaf 1 januari 2021 is de registratieplicht gestart voor de volgende voertuigen als ze vóór 1 januari 2021 in Nederland in gebruik zijn genomen

De nieuwe Massey Ferguson 5S

De MF 5S-serie combineert het beste zicht in zijn klasse met moderne, intuïtieve bediening en comfort

De nieuwe Massey Ferguson 8S

Met de nieuwe 8S serie is Massey Ferguson vier modellen rijker in het segment van 205 tot 265 pk.

Revolutionair en veelzijdig! De Reform Metrac H75

Met de introductie van de Reform Metrac H75, wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de jarenlange historie van de Metrac.