REFORM zet zijn productoffensief voort met nieuwe modellen voor berg- en communaal gebruik!

REFORM breidt zijn Metrac-serie uit en presenteert drie nieuwe modellen: de H60, de H70 en de H95. Veelzijdigheid in alle seizoenen, extreme hellingcapaciteiten en hoge economische efficiëntie vormen de basis voor de blijvende populariteit van de Metrac.

De compacte allrounders: de nieuwe Metrac H60 en H70

Zowel de nieuwe Metrac H60 als de Metrac H70 bieden REFORM-technologie op zijn best: speciaal terreinchassis, hydrostatische aandrijving en de vierwielbesturing (met 5 verschillende stuurmodi) zorgen voor maximale wendbaarheid en veiligheid op elke helling. De beproefde vierwielaandrijving met robuuste planetaire eindaandrijvingen is ook standaard op beide modellen. Een extra versie met lange wielbasis biedt de beste stabiliteit en bodemvastheid, evenals meer rijcomfort. De nieuwe Metrac is optimaal uitgebalanceerd en heeft een homogene gewichtsverdeling met een extreem laag zwaartepunt. In combinatie met het lage eigen gewicht zorgt dit voor de best mogelijke bescherming van de ondergrond. De krachtige front- en achterhef (elk met 1.500 kg hefvermogen) zorgen voor een enorme veelzijdigheid in alle seizoenen. Beide hefarmen en de topstangen kunnen worden bediend vanuit de cabine of via handige externe knoppen. De lastafhankelijke werkhydrauliek biedt vier verschillende varianten en scoort punten met standaard werktuigontlasting en trillingsdemping. De aftakas met powershift (540 tpm voor en achter) levert vermogen precies wanneer dat nodig is. De automatische startcontrole zorgt voor een soepele start van de werktuigen. De nieuwe Metrac-modellen hebben een lichtgewicht constructie en zijn uitgerust met krachtige en efficiënte Perkins Common Rail dieselmotoren. Compact, lichtgewicht en toch krachtig, ze zijn de motor voor de Metrac H60 (61 pk) en de Metrac H70 (75 pk). Beide Perkins motoren voldoen aan de Stage 5 emissie-eisen en zijn af fabriek uitgerust met een dieseloxidatiekatalysator (DOC), dieselpraktikelfilter (DPF). Dankzij de compactheid van de motor en de nieuwe koelconcept is het gelukt om de ruimte in de motorruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De nieuw ontwikkelde cabine van de Metrac H60 en H70 biedt een hoog comfort en een brede instap. De volledig glazen deur biedt optimaal zicht rondom en heeft een geluiddempende werking dankzij de bolvormige kromming. Verschillende stoelvarianten, extra verlichting en andere cabine opties bieden veel comfort voor lange werkuren op elk moment van de dag of nacht. Een mechanisch of elektrisch zwenkmechanisme biedt optimaal comfort voor ritten op een helling. De nieuwe rijhendel met geïntegreerde multifunctionele joystick combineert de beproefde functies voor de werking van de hefinrichtingen, de hydraulische functies en de stuurmodi. Voor een gestructureerde en ergonomische werkomgeving is een centrale bedieningsconsole (R-Com) geïntegreerd in het nieuwe interieur. Hierdoor kunnen basisinstellingen en terugkerende functies snel en gemakkelijk worden bediend. Als het op efficiëntie aankomt, scoort de nieuwe Metrac met vrije toegankelijkheid en eenvoudig onderhoud: Alle essentiële onderdelen van het voertuig, zoals het koelsysteem, de motor, de elektronica en de luchtinlaat, zijn snel en gemakkelijk bereikbaar. De hydraulische koeler is geïntegreerd in de zijkant van de H60 en H70. Hierdoor is de toegang via de zijklep optimaal. Het systeem biedt ook omkering van de draairichting als standaard voor het reinigen van de radiatoren van de tractiehydrauliek en de airconditioning.

Kracht en comfort in één: de nieuwe Metrac H95

Gebaseerd op de succesvolle Metrac H75, presenteert REFORM de nieuwe Metrac H95, een krachtige aanvulling op de serie. De Metrac H95 wordt aangedreven door een even krachtige als soepel lopende common-rail dieselmotor van Perkins en combineert veiligheid en comfort op perfecte wijze. De Perkins motor van de nieuwe Metrac H95 heeft een cilinderinhoud van 3.600 cm³ en levert 95 pk, is af fabriek uitgerust met een dieseloxidatiekatalysator (DOC), een dieselpartikelfilter (DPF) en een uitlaatgasnabehandeling (SCR) en voldoet aan alle huidige normen van de Stage 5 emissienorm. Een koppel van 410 Nm zorgt voor voldoende vermogen in alle rij- en werksituaties en biedt, in combinatie met de comfortabele hydrostatische aandrijving, optimale veiligheid, vooral op hellingen. De basis voor het vermogen tot extreme hellingen is de beproefde combinatie van een speciaal terreinchassis, een vierwielbesturing en de vierwielaandrijving met robuuste planetaire eindaandrijvingen. Een extra voertuigvariant van de Metrac H95 met een lange wielbasis zorgt voor nog meer stabiliteit en een nog betere omhelzing van de bodem.

De bestuurderscabine scoort evenzeer op comfort als op gebruiksvriendelijkheid. Een brede instap, optimaal zicht rondom, de logische plaatsing van de bedieningselementen en de goed leesbare informatiedisplays maken urenlang rijden zonder vermoeidheid mogelijk. In combinatie met de ergonomische armleuning en de multifunctionele joystick creëert de beproefde comfortstoel een werkplek die optimaal op de bestuurder is afgestemd. Een ander hoogtepunt is de uitstekende geluidsisolatie: met slechts 68 dB wanneer de cabine gesloten is, is de nieuwe Metrac H95 ongeëvenaard stil. Naast de standaarduitvoering is de nieuwe Metrac H95 ook verkrijgbaar in de “pro”-uitvoering, die standaard is uitgerust met automatische airconditioning, het hoogwaardige extra “R-Guide”-display, cruise control inclusief begrenzingsfunctie en automatische hefinrichting.

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op: 0345-585050