GreenLine 100% biologisch afbreekbaar maaidraad

Werk mee aan een schonere wereld en vervang uw maaidraad door een biologisch afbreekbaar alternatief!

Toepassingsgebied

Gemeenten, parkdiensten en huiseigenaren over de hele wereld gebruiken bosmaaiers om gras en andere planten in de buurt van objecten of op steil of onregelmatig terrein te maaien. Het maaidraad wordt afgesleten en in zeer kleine stukjes gesneden tijdens het maaien van gras of planten. Door het gebruik van nylon maaidraad komen jaarlijks duizenden tonnen microplastics in het milieu terecht.

Duurzaamheidsaspect

Jaarlijks verdwijnt er alleen in Nederland ruim 10.000 km nylon maaidraad in de natuur. Deze nylon resten worden niet afgebroken en blijven decennia lang rondzwerven in de natuur.

In de strijd tegen milieuvervuiling en de ontwikkelingen rondom duurzaamheid heeft GreenLine een alternatief ontwikkeld op het traditionele nylon maaidraad.

GreenLine is gemaakt van innovatief bioplastic dat in korte tijd in de bodem door schimmels en bacteriën wordt omgezet tot water, CO2 en humus (de afbraaksnelheid varieert afhankelijk van de omgeving). Een 100% biologisch afbreekbaar maaidraad dat binnen 24 maanden volledig is afgebroken en opgenomen in de bodemstructuur.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om microplastics te voorkomen. Kies nu een schonere wereld en vervang uw trimmerdraad door een biologisch afbreekbaar alternatief!

Kenmerken

Volledig afbreekbaar – Volledig in de bodem afbreekbaar volgens ISO 17556
Geen ophoping – Er vindt geen ophoping van microplastics in de natuur plaats
Top prestaties – Geschikt voor de professionele accu- en brandstofmachines

Huidige status

GreenLine 100% biologisch afbreekbaar maaidraad is verkrijgbaar in 2.7 mm, op spoelen van 110 en 215 meter. De 2.4 mm en 3.0 mm varianten zijn in ontwikkeling en worden op korte termijn aan het assortiment toegevoegd!

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op: 0345-585050