De dag van after sales-manager Johan de Leeuw 

Maak kennis met Johan de Leeuw after sales-manager bij Wim van Breda. Hij zorgt ervoor dat de klant ook na hun aankoop tevreden blijven. Kwaliteit staat bij hem voorop en hij zet graag een stap extra om de klant tevreden te stellen. Benieuwd hoe een de dag van Johan eruit ziet?

06.15 uur

De wekker gaat! Even ontbijten, de kippen en konijnen eten geven… In alle rust, want mijn vrouw Dikky en onze kinderen Denise en Jordi slapen nog. (Onze oudste zoon Nicky woont niet meer thuis.)

07.00 uur

Ik woon dicht bij kantoor; het is een kwartiertje met de auto. Daar is het eerst tijd voor koffie! Daarna maak ik een rondje door de werkplaats en het magazijn. Heerlijk om de eerste bedrijvigheid op gang te zien komen.

07.30 uur

Ik neem de magazijnbonnen van de vorige dag door en pik er de openstaande actiepunten uit. Zo weet ik zeker dat ik niets over het hoofd zie. Ook informeer ik bij onze leveranciers of ze met spoed een waaier voor een afzuigventilator en een hydrauliekpomp kunnen leveren voor twee klanten.

10.26 uur

Nadat ik mijn e-mails heb bijgewerkt, verwelkom ik een sollicitant voor onze vacature voor werkplaatsmonteur. Zo te horen hebben we te maken met een ervaren kracht. Veelbelovend!

12.30 uur

Tijd voor de rest van mijn boterhammen. Als het even kan, zitten we lekker buiten, even een frisse neus halen. Officieel heb ik een bureaufunctie, maar stilzitten… dat is niks voor mij!

13.11 uur

Een van onze monteurs, Marcel, zoekt documentatie over de versnellingsbak van een vierwielige taludmaaier van onze Oostenrijkse fabrikant Reform. Aangezien mijn Duits heel redelijk is, komen dit soort verzoeken bij mij terecht. Ik begin meteen aan een mailtje.

13.56 uur

Tijd om openstaande reparatieorders te accorderen. Ook vraag ik bij verschillende leveranciers garantie aan, zodat onze klanten er geen omkijken naar hebben.

15.30 uur

Reform heeft geantwoord, dus ik maak Marcel blij met de tekeningen en afstelgegevens. Kan hij weer verder! Alhoewel, zo te zien heeft hij in de tussentijd niet stilgezeten…

16.13 uur

Nog een laatste rondje werkplaats, en dan naar het maandelijkse debiteurenoverleg. We verdelen de openstaande posten en gaan in overleg met de klant om te bekijken hoe we de transacties netjes kunnen afsluiten.

17.12 uur

Aan het einde van de dag neem ik mijn notities door. Ik vind het belangrijk om alles netjes af te handelen, zodat niemand bij mij hoeft aan te kloppen met de vraag: ‘Hoe zit het er nou mee?’ Daarna naar huis! Het was een intensieve, maar goede dag.

18.15 uur

Na het eten kleed ik me om: ik ben assistentscheidsrechter bij de oefenwedstrijd van het onder-19 team van voetbalclub HSSC’61, waar onze jongste zoon Jordi in speelt. Mooi dat het eindelijk weer kan!

20.29 uur

Even checken hoe de groentetuin er bij ligt. Tomaten, komkommer, courgette… we verbouwen van alles. Soms ga ik nog een rondje hardlopen, maar vandaag niet.

23.37 uur

Dikky en ik hebben nog even buiten gezeten, nu is het tijd om te gaan slapen. Morgen weer op tijd eruit!

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op: 0345-585050