De nieuwe Reform Metrac H75

Al ruim 50 jaar lang is de Reform Metrac een begrip en toonaangevend in berg- en landschapsonderhoud! Van de hoogste bergen in de Alpen tot de steilste taluds in de Nederlandse bermen, al jaren is de Reform Metrac bij uitstek de meest geschikte tractor voor werkzaamheden in de meest onherbergzame terreinen. Met de introductie van de Reform Metrac H75, wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de jarenlange historie van de Metrac. Met de Metrac H75 wordt ook het meest revolutionaire hoofdstuk uit de Reform geschiedenis toegevoegd. Een tractor die voorzien is van onvoorstelbaar veel nieuwe technieken en mogelijkheden! Hieronder geven we een opsomming van slechts enkele highlights:

Geoptimaliseerd offroad-chassis en aandrijving

Door de motor en cabine nog meer ter hoogte van het zwaartepunt te positioneren, is de geschiktheid van de Metrac serie op hellingen verder verbeterd. Bovendien zorgt de pendelmogelijkheid van de vooras (tot 15 graden) altijd voor de maximale bodemvolging en daarmee ook de maximale tractie op de ondergrond. De elektro-hydraulische sperdifferentiëlen op zowel de voor- als achteras dragen hier extra aan bij. De hydrostatische aandrijving met 2 versnellingen en 2 terreinreducties maakt een continue aanpassing van de rijsnelheid in voet- of handaandrijving mogelijk. Het systeem wordt aangevuld met een elektro-hydraulische veerbelaste rem met autohold-functie, die zacht en schokvrij wegrijden en stoppen op hellingen mogelijk maakt.

De meest comfortabele werkplek

De nieuw ontworpen cabine is volledig mechanisch ontkoppeld van andere voertuigcomponenten. Dit leidt tot een sterk verminderd geluidsniveau en aanzienlijk minder trillingen. Door het comfortabele verwarmings- en airconditioningsysteem van de Metrac H75 kan de temperatuur automatisch via het display worden geregeld. De frisse lucht wordt aan de linkerkant van het voertuig aangezogen en vermindert zo de stofbelasting binnen in de cabine. Door gebruik te maken van een volledig glazen deur was het niet alleen mogelijk om de instap te verbreden, maar ook om het zicht rondom aanzienlijk te verbeteren.

Bedieningscomfort staat centraal

Een touchscreen display van maar liefst 4,3 inch met o.a. Android Auto en Apple Carplay functie maakt het mogelijk vele digitale interfaces te gebruiken tijdens het werk. Daarnaast is een tweede display aanwezig voor optionele camera’s en zijn alle hydraulische functies en voertuig programma’s geïntegreerd. De basis voor de eenvoudige bediening van de nieuwe Metrac H75 is de ergonomische armleuning met zijn centrale bedieningselementen. Deze is permanent verbonden met de bestuurdersstoel en maakt moeiteloos werken op elk terrein mogelijk zonder gestoord te worden door trillingen of steile hellingen. De multifunctionele joystick combineert alle functies voor het bedienen van de werktuigen en de aandrijving. De focus ligt hiermee op een logische en intuïtieve bediening.

Een nieuwe en efficiënte motor

De nieuwe Metrac H75 wordt aangedreven door een common-rail dieselmotor van Perkins, die vermogen en koppel optimaal combineert met een geoptimaliseerd verbruik. Deze motor is geclassificeerd in emissieniveau Stage 5 en is standaard uitgerust met een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een roetfilter (DPF). In het nieuwe koelconcept van de Metrac H75 zijn alle koelers aan de zijkant van het voertuig in één unit geïntegreerd. Hierdoor is een optimale toegankelijkheid mogelijk via de zijkant, die vrij zwenkbaar is en ook voor groot onderhoud kan worden gedemonteerd. Daarnaast is het geheel zelfreinigend door een standaard omkeerschakeling van de ventilator. Telemetrie gegevens kunnen optimaal worden gebruikt dankzij de digitale netwerken tussen bestuurder, voertuig en klantenservice. Dit omvat bijvoorbeeld het oplossen van problemen via diagnose op afstand of de evaluatie van voertuiggegevens zoals draaiuren, verbruik, afgelegde afstand of vloeistofpeil.

Op vele fronten economisch en ecologisch

De elektronisch geregelde, hydrostatische aandrijving van de nieuwe Metrac H75 zorgt voor een optimale efficiëntie en zorgt voor de juiste balans tussen prestatie en verbruik. Als er minder kracht nodig is, kan de chauffeur overschakelen naar de verbruiksbesparende “Eco-Mode”. De hydrauliek voorziening voor de werktuigen heeft een aparte olietoevoer, regelt de oliestroom afhankelijk van de belasting en vermindert zo het brandstofverbruik, net als de direct aangedreven aftakas met maximale lastregeling. Het geoptimaliseerde onderstel in combinatie met de efficiënte vierwielaandrijving en de intelligente vierwielbesturing zorgen voor maximale tractie en bodembescherming. Hierdoor wordt de ondergrond optimaal beschermd. De bovenliggende uitlaat zorgt voor minder turbulentie van stof- en vuildeeltjes bij het dagelijkse werk.

Kortom, de nieuwe Reform Metrac H75 is dé nieuwe referentie in tractoren voor landschapsonderhoud! Met deze tractor kunt u zorgeloos in nagenoeg ieder terrein de meest uiteenlopende werkzaamheden verrichten tegen een gunstige kostprijs! De nieuwe Reform Metrac H75 gaat in januari 2021 in productie, waarna in het voorjaar van 2021 de eerste exemplaren in Nederland verwacht worden. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met Wim van Breda BV op om de Metrac H75 zelf te beleven!

Wilt u meer weten?

Neem contact met mij op: 0345-585050