HOAF WeedSteam 100

De HOAF WeedSteam 100 is, met een werkbreedte van 1000 mm, een duurzame onkruidschroeier met een grote capaciteit. Door het lage gewicht, de solide constructie en de productiviteit is de schroeier bij uitstek geschikt voor het beheersen van onkruid op verharde en onverharde oppervlaktes in openbare ruimte en stedelijk gebied.

Een behandeling met de HOAF WeedSteam 100 doodt veel op de grond liggende zaden waardoor een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de vegetatiedruk geleverd wordt.

 

Duurzaam resultaat

De HOAF WeedSteam 100 is uniek door in één werkgang gebruik te maken van een combinatie van drie verschillende technieken. Vanuit een gesloten systeem wordt de vegetatie uitgedroogd door een wervelwind van hete lucht die door een ventilator naar de grond wordt gestuwd. Hierna volgt een dosis aan infrarode straling, waarna als laatste het onkruid wordt blootgesteld aan zeer hete stoom. De vrijgekomen energie vernietigt de celstructuur van de plant waardoor het onkruid verdort en de bovengrondse delen van de plant afsterven. Door het unieke verbrandingsprincipe wordt een duurzaam resultaat bereikt. Dit alles op een duurzame en energiezuinige manier.

Standaard is de hybride onkruidschroeier voorzien worden van een zijverstelling. Deze kan met een slag van 2 x 115 mm eenvoudig hydraulisch versteld worden ten opzichte van de werktuigdrager.

 

Eenvoudig in gebruik

De hybride onkruidschroeier wordt aangesloten op de stroomvoorziening van de werktuigdrager. De schroeier is voorzien van een bedieningspaneel, die op de werktuigdrager bevestigd kan worden. Hier kan de temperatuur uitgelezen worden en kan de schroeier vanaf de cabine elektrisch worden ontstoken en bestuurd.

Standaard is de schroeier voorzien van een categorie 1 driepuntsophanging en een watertank met een inhoud van 170 L. Afhankelijk van de gasvoorziening is dit genoeg om een hele dag door te werken. De water- en gasvoorziening moeten beide op de werktuigdrager worden geplaatst. Optioneel kunnen wij, voor de gasvoorziening, diverse soorten tank- en flessenframes leveren.

Specificaties

Afmetingen 1174 x 1466 x 856 mm
Werkbreedte 1000 mm
Gewicht 360 kg (exclusief gasvoorziening)
Capaciteit 3000 m² bij 3 km/uur
Gassoort Propaan/biopropaan en LPG
Gasvoorziening Dampafname gasfles / tank
Vermogen 99 kw
Gasverbruik 6,6 kg/uur
Waterverbruik 0,3 l/min
Isolatie 25 mm
Ontsteking Elektrisch
Beveiliging Voorzien van ionisatie beveiliging
Aanspanning Categorie 1

PERSOONLIJK ADVIES OVER DE MACHINE?

Meer weten over deze machine? Neem contact op met de verkoop afdeling.

Interesse?