De BreTrac, een baanbrekend concept voor snelverkeer!

Tijdens de show rondom het 60-jarig bestaan van Wim van Breda BV is een gloednieuw snelverkeer maaivoertuig gepresenteerd. Voor de ontwikkeling van dit snelverkeer maaivoertuig, op de basis van de OWL-270C 2 van Van Ginkel Trucks, was multifunctionele inzetbaarheid en voldoen aan de strengste milieu- en veiligheidseisen het uitgangspunt. Om dit te kunnen bereiken sloegen onder andere Wim van Breda BV, Van Ginkel Trucks uit Ederveen, Herder uit Middelburg en Jan Veenhuis uit Raalte de handen ineen.

Het vrachtwagenchassis werd al op de Groen Techniek Holland vakbeurs gepresenteerd, maar tijdens het 60-jarig bestaan van Wim van Breda BV werd de combinatie incl. opbouw onthuld. Tevens werd de definitieve naam onthuld voor het complete snelverkeer maaivoertuig. Door middel van een wedstrijd onder de Facebook volgers van Wim van Breda is de naam BreTrac tot winnaar uitgeroepen.

Het OWL-270C 2 vrachtwagenchassis

Vanuit de ruimzichtcabine heb je rondom 270º zicht. De stuurpositie van de bestuurder zit precies in het midden van de cabine. Het Van Ginkel Trucks Owl concept betekent ook uiterst wendbaar door gestuurde achteras en hydrostatische aandrijving tijdens het maaien. De BreTrac heeft een 440 PK sterke DAF Paccar MX 11 Euro 6 motor die de kracht overbrengt via een ZF AS-tronic automatische versnellingsbak.

De unieke Herder maaiarm opbouw

Deze Herder Grenadier heeft een werkbereik van ca. 750 cm en 230º zwenkbereik. Door een dubbele waaierconstructie wordt er een enorme luchtstroom gecreëerd, waardoor het maaisel zeer krachtig door de zuigslang naar de opvangwagen getransporteerd wordt. De nieuw ontwikkelde maaiarm is op het chassis gemonteerd d.m.v. een universeel Twistlock frame van de firma Wagenaar. Een krachtige eigen FTP motor zorgt ervoor dat er continue 200 pk beschikbaar is voor het functioneren van de maaiarm. De hydraulische pompen worden elektrisch geregeld en door de machinist aangestuurd via de nieuwste Herder HCC besturingstechniek.

High Speed Jan Veenhuis

De Jan Veenhuis JVK 10.000 opvangwagen heeft een capaciteit van 20 m3. Deze opvangwagen is door Jan Veenhuis speciaal ontwikkelt voor het snelverkeer. De zogeheten High Speed uitvoering is namelijk voorzien van een luchtgeveerd wielstel en ABS. Daarnaast zorgen de uitschuifbare trekdissel en uitgebreide LED verlichting rondom voor de beste prestaties tijdens de werkzaamheden.

Dit alles samen maakt de BreTrac de combinatie van de toekomst! Het is een volledig Nederlands product en ontwikkelt door de beste engineers van de diverse fabrikanten. 2018 is de start van multifunctionele inzetbaarheid door het toepassen van de nieuwste technieken i.c.m. snelverkeer. Wim van Breda BV verwacht in het eerste kwartaal van 2018 van start te gaan met demonstreren van de BreTrac.

BreTrac BreTrac BreTrac BreTrac