Kersten Hycut

Hybride rijden

Dankzij het hybride systeem met een groot accupakket is de verbrandingsmotor niet meer nodig voor het rijden. Dit resulteert enerzijds in een volledig prestatiepotentieel en anderzijds een enorme besparing op het benzineverbruik. Daarnaast is hij ook nog enorm milieu vriendelijk. Het hybride systeem zorgt er ten alle tijde voor 100% vermogensontwikkeling omdat de rijaandrijving en maaibalk worden aangedreven door de opgeladen accu’s. De Hycut bevat twee 3 kw elektromotoren voor het rupsonderstel en een 10 kw elektromotor voor het maaidek. De batterij bevat 48V en 35 AH.

Bediening

De afstandsbediende Kersen Hycut is gebruiksvriendelijk te bedienen. De 2 hendelbediening maakt hem gemakkelijk met veel mogelijkheden. Het bereik van de afstandbediening gaat t0t 300 meter. Vanaf de afstandbediening kunnen alle instellingen gedaan worden. Hier moet je denken aan rijden/sturen, motor starten/stoppen, maaidek aan/uit, maaihoogte instellen, claxon, werkverlichting, noodstop en resetten. Deze slimme afstandbediening bevat een kantelsensor. Als de bestuurder struikelt of valt op de afstandbediening en hij wordt meer dan 45° gekanteld stopt de machine. De afstandbediening bevat standaard 2 vervangbare batterijen.

Met de functie speed control kan de snelheid soepel en eenvoudig worden aangepast aan de werkomstandigheden. Als het maaimateriaal op sommige plaatsen te hoog of te dicht is voorkomt het slimme lastbeheer dat de maaier verstopt raakt door automatisch de rijsnelheid te verlagen. Naar mate de belasting afneemt verhoogt hij de snelheid weer automatisch. Wanneer de maaiomstandigheden weer normaal zijn gaat hij automatisch terug naar de eerder ingestelde snelheid.

Hellinggeschiktheid

De innovatieve elektronica zorgt voor een nauwkeurige besturing. De verbrandingsmotor is speciaal uitgerust voor gebruik op hellingen, waardoor hij in elke positie permanent vermogen levert. Daarnaast heeft de Hycut een extreem laag zwaartepunt van 40 cm boven de grond. Zo kan de machine hellingen tot 50° (120%) aan. De maairups is gebaseerd op een uitgebalanceerde gewichtsverdeling van de Hycut om zo gemakkelijk hellingen te kunnen maaien. Hierdoor bereikt de rupsmaaier maximale grip op hellingen en is er geen prestatieverlies. Aangezien de Hycut voor en achteruit kan werken zijn er alleen kleine stuurcorrecties nodig. Dit voorkomt dat de grasmat beschadigd raakt.

Als optie is datalogging, Datalogging houd in dat alle belangrijke gegevens worden opgeslagen. Denk aan tempraturen, stroomstromen, spanningen, snelheden en GPS-tracking. Een andere optie is onderhoud op afstand.

Mocht u meer informatie willen over de radiografische maaier, neem dan gerust contact met ons op!

Liever zelf even kijken? Ook dat is mogelijk. Bekijk de online catalogus hieronder of kom eens langs in de showroom.

Online catalogus compleet Duits

Online catalogus compleet Engels

Specificaties

Werkbreedte 115 cm
Breedte 150 cm
Lengte 160 cm
Hoogte 89 cm
Maaihoogte 50-180 mm
Gewicht 580 kg
Helling Tot 50° (120%)
Elektromotor maaidek 10 kw/48 V
Elektromotor rijaandrijving 2x 3 kw/48 V
Motortype B&S Vanguard motor (alleen voor het maaien)
Vermogen 17 kw (23 pk)
Brandstoftank 25 liter
Snelheid 0-7 km/uur

PERSOONLIJK ADVIES OVER DE MACHINE?

Meer weten over deze machine? Neem contact op met de verkoop afdeling.

Interesse?