Wim van Breda BV breidt het aanbod uit met Comac veegmachines

Wij zijn verheugt u te mogen melden dat Wim van Breda BV met ingang van oktober 2018 officieel importeur en dealer is van het veegmachine merk Comac. Voor de Nederlandse markt gaat Wim van Breda BV de Comac Streetline product range vertegenwoordigen, welke bestaat uit veegmachines voor wegen en trottoirs. Met de komst van dit merk veegmachines in Nederland, breidt Wim van Breda BV haar aanbod in veegmachines flink uit.

Comac is wereldwijd één van de belangrijkste marktspelers als het gaat om reinigingstechniek. Sinds enkele jaren is het Streetline assortiment aan hun aanbod toegevoegd, namelijk zelfrijdende veegmachines met een ongekende capaciteit. Compleet afwijkend van de concurrentie op het gebied van vacuüm veegmachines, heeft Comac een systeem in handen wat nog niet eerder getoond is. Vegen zonder water, met een ongekend hoge werksnelheid en verkleind moeiteloos takken, stenen en ander straatvuil tot klein materiaal. En dat allemaal nagenoeg stofvrij met zeer weinig slijtage. Op dit moment heeft Comac de CS140 T (3,5 m3 laadcapaciteit) en HP6000 (6,0 m3 laadcapaciteit) in het assortiment, beide beschikken over Euro 6 dieselmotor. Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een veelbelovende elektrisch aangedreven 2 m3 veegmachine, die naar verwachting in 2019 geïntroduceerd gaat worden.

Comac hanteert het zogeheten Twin Action Systeem, waarbij borstels aan de voorzijde het straatvuil geleiden naar een centraal in het midden gepositioneerde rolborstel met een werkbreedte van 140 cm. Deze centrale rolborstel i.c.m. de vacuüm werking van de ventilator zorgen ervoor dat het straatvuil en stof in een aanzuigunit terecht komen waarin het vuil door een rotoras verkleind wordt tot fijngemalen materiaal. Doordat het straatvuil maximaal verkleind wordt, heeft dit als gevolg dat de capaciteit van de opvangbak maximaal benut wordt. Een geavanceerd filtersysteem van maar liefst 50 m2 voorkomt dat het opgeveegde stof weer via de luchtroosters de opvangbak kan verlaten. De omvang van dit filtersysteem klinkt groot, maar door de compacte filterruimte en het ontbreken van water in de opvangbak, blijft er een grote netto laadcapaciteit over. Daarnaast wordt er ca. 100.000 liter water per jaar bespaard, wat naast de kosten voor water een aanzienlijk bedrag in vuilstort kosten bespaart. Het watergebruik van een Comac veegmachine beperkt zich puur tot het gebruik van de optionele watersprinklers op de frontborstels of het gebruik van de hogedrukreiniger.

De centrale rolborstel neemt nagenoeg de hele breedte van de Comac veegmachine voor zijn rekening. Dat betekent dat er ook moeiteloos geveegd kan worden zonder het gebruik van de frontborstels. Dit maakt het mogelijk dat er geveegd kan worden met een werksnelheid tot wel 40 km/h!

Comac Twin Action

Een aantal voordelen van een Comac veegmachine op een rij:

  • Bespaart water(kosten) tot wel 100.000 liter per jaar
  • Hoge 4-sterren ranking PM10 en PM2,5 door een geavanceerd filtersysteem
  • Werkt nagenoeg stofvrij, ongeacht de hoeveelheid zand / stof
  • Veegt en verpulvert moeiteloos takken, blikjes, en ander grover straatvuil
  • By-pass systeem voor bij het werken in natte omstandigheden
  • Enorme besparing op vuilstort kosten door het ontbreken van water
  • Maximale benutting netto laadcapaciteit doordat het vuil verkleind wordt
  • Lagere onderhoudskosten door het ontbreken van o.a. waterpompen
  • Veel tijdsbesparing door het niet hoeven vullen van honderden liters water per dag
  • Voldoet aan de meest recente milieu-, wet- en regelgeving

Bekijk onze Comac productpagina voor meer informatie!