De slogan ‘Wim van Breda mechanisatie sinds 1957’ verklapt het eigenlijk al, dit bedrijf heeft een rijke historie.

De oorsprong

Op 7 november 1957 begint de jonge, ambitieuze Wim van Breda in de Betuwe een eigen bedrijf in landbouwmachines. Als bedrijfspand gebruikte hij op dat moment een schuur op het erf van zijn ouders. En dat deed hij met succes, doordat hij de zaken net iets anders aanpakte dan de concurrentie, groeide het bedrijf hard. In 1961 liet Wim van Breda zijn eerste bedrijfspand bouwen, waaruit hij zijn mechanisatie activiteiten kon laten groeien. In 1975 verhuisde Wim van Breda naar de huidige locatie aan de Oudenhof in Geldermalsen. De grote werkplaats en de nieuwe showroom gaven Wim van Breda de ruimte om zowel de professionele als de particuliere klanten optimaal van dienst te zijn. Met een groot agrarisch en particulier klantenbestand was Wim van Breda al vroegtijdig een begrip in de mechanisatiebranche in Nederland.

Tweede generatie

Dick, de zoon van Wim en Weintje van Breda ronde in 1982 zijn technisch commerciële opleiding af. Dick van Breda besloot niet meteen in de zaak van zijn pa te stappen. Zijn uitgesproken liefhebberij voor maaiers en kleine mechanisatie zette hij om in de start van Van Breda Tuinmachines. Vanuit het bedrijfspand van zijn pa bouwde hij deze activiteiten uit tot een groot succes, om het vervolgens een aantal jaar later volledig te integreren in het grote mechanisatiebedrijf. Sindsdien groeide deze tak van het bedrijf uit tot één van de belangrijkste activiteiten van het bedrijf en veranderde het bedrijf van een regionale landbouwspecialist naar een landelijke groensector dealer en importeur.

De weg-, berm- en slootspecialist van Nederland

Vandaag de dag is de naam Wim van Breda niet meer weg te denken uit de loonwerk en groensector in Nederland. Het bedrijf is importeur van 7 verschillende merken waardoor er in totaal 17 merken worden vertegenwoordigd. Van lange en korte termijn machineverhuur t/m een eigen webshop met ca. 26.000 artikelen, het zijn allemaal activiteiten die het bedrijf een totaalpartner maakt voor haar klanten. Met 36 medewerkers wordt er vanaf de Oudenhof in Geldermalsen met de beste merken op een professionele en servicegerichte manier aan innovatieve, veilige en rendabel werkende machines voor de klanten gewerkt.