De Reform Metrac H7 X en H9 X, dé krachtpatsers van de toekomst!

De Oostenrijkse machinefabrikant Reform brengt een nieuwe generatie taludtractoren op de markt! Na een succesvolle periode van de Metrac H8 X, wordt deze in 2018 vervangen door de gloednieuwe Reform Metrac H9 X! Tevens wordt de Metrac H7 X geüpgraded met de nieuwste technieken om ook in de toekomst te voldoen aan de meest recente wet- en milieuregelgevingen.

Krachtige motoren

De vernieuwde Metrac H7 X wordt vanaf nu geleverd met een zeer krachtige 4 cilinder VM R 754 ISE 4 motor met 74,8 PK. Deze motor voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen en is o.a. voorzien van een diesel partikel filter. De nieuwe Metrac H9 X wordt geleverd met de gloednieuwe VM R754 EU6C motor met maar liefst 91 PK. Deze krachtige 3-liter motor voldoet aan de meest recente milieu-eisen, namelijk de Stage 4 / Euro 6 norm. Naast een diesel partikel filter, is deze motor ook voorzien van een speciale SCR katalysator en AdBlue. Bij beide motoren wordt de maximale prestatiekracht al bij een toerental van slechts 2300 t/min gehaald, wat aanzienlijk scheelt in geluid en verbruik.

Geoptimaliseerde rijprestaties

Bij de ontwikkelingen van de nieuwe Metrac taludtractoren is er in het bijzonder gekeken naar het leeggewicht van de machines. Zo is de nieuwe Metrac H9 X ondanks de sterkere motor en extra milieutechnologie, slechts 50 kilo zwaarder geworden t.o.v. zijn voorganger. Daarmee is het de lichtste taludtractor vergeleken met zijn concurrentie. De hydrostatische aandrijving van beide Metracs is compleet vernieuwd. Zo is de nieuwste Bosch Rexroth hydrostaat pomp gemonteerd, waarmee maar liefst 15% meer tractie wordt gegenereerd.

Vernieuwde vooras

Voor een nog betere bodemvolging in de meest oneffen omstandigheden, zijn de nieuwe Metrac H7 X en H9 X optioneel leverbaar met een nieuwe vooras, waarbij een maximale pendelhoek van maar liefst 15 graden mogelijk is. Tevens wordt hiermee de wielbasis vergroot naar 224,5 cm. Hiermee wordt het makkelijker en comfortabeler om in de meest uiteenlopende gebieden maximaal te kunnen presteren. Beide modellen blijven standaard leverbaar met de korte wielbasis waarmee de kortste draaicirkel behaald kan worden.

Eenvoudige bediening

Naast alle aanpassingen aan de aandrijving van de nieuwe Metracs, is ook de cabine voorzien van de nieuwste technieken. Zo zijn de bedieningselementen nog logischer ingericht en is de machine door de bestuurder nog eenvoudiger te besturen. Door een grotere en uitgebreidere boordcomputer kan de bestuurder nog meer gegevens aflezen en optimaal inspelen op deze data.

Kortom, de nieuwe Metrac H7 X en H9 X zijn klaar om uw werkzaamheden moeiteloos te voltooien. Met een vermogensstijging van maar liefst 11% (H9 X) en 15% meer tractie (beide modellen), zijn dit dé werkpaarden van de toekomst. In het voorjaar van 2018 zullen de eerste exemplaren hun intrede doen in de markt. Neem voor meer informatie gerust contact op met Wim van Breda BV.

Bekijk de brochures en het complete aanbod via deze link!

Reform Metrac H9 X Reform Metrac H9 X

Reform Metrac H9 X

Reform Metrac H9 X