Nieuwe Massey Ferguson S-serie tractoren hebben meer efficiëntie, comfort, veiligheid en stijl!

Massey Ferguson introduceert de ‘S Effect’ over de hele lijn hoogwaardige tractoren die in Beauvais worden gebouwd. De nieuwe Massey Ferguson S-serie bestaat uit de MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S en MF 8700 S. “Deze tractoren vertegenwoordigen het beste in supercomfort, veiligheid, ongecompliceerde technologie, een stijlvol ontwerp en een betrouwbare serviceondersteuning. Daarmee ondersteunen wij intelligente, duurzame akkerbouw,” verklaart Guillaume Dericbourg, Manager Sales Engineering bij Massey Ferguson.

Nieuwe MF 5709 S met 95 pk toegevoegd aan de reeks

Tegelijkertijd breidt Massey Ferguson de S Effect-reeks aan de onderkant uit met de volledig nieuwe MF 5709 S met 95 pk. Deze tractoren zijn voorzien van dezelfde technologie als de grotere MF 5700 S-modellen en bieden dezelfde hoogwaardige functies in een compacte vormgeving.

De MF 5709 S wordt geleverd met naar keuze de Dyna-4- of de Dyna-6-transmissie, met rem-neutraalfunctie en de optionele AutoDrive. De multifunctionele joystick, keuze uit hydraulische systemen en schuin aflopende motorkap maken dit model tot de perfecte voorladertractor.

Optioneel Fieldstar 5-touchscreen voor alle modellen

Alle S Effect-modellen uit alle reeksen kunnen nu worden voorzien van het optionele zelfstandige Fieldstar 5-touchscreen voor ISOBUS-aansluiting. Dat combineert het gebruiksgemak en touchscreencomfort van een tablet met krachtige, nauwkeurige agrarische functies en is geschikt voor een heel scala aan GNSS-ontvangers.

De Fieldstar 5 wordt geïntegreerd met een compleet Precision Farming-pakket dat een verzameling krachtige producten omvat voor kartering, automatische sectiebesturing, variabele afgifteniveaus, databeheer en complete machinebewaking met telemetrie.

Geavanceerd design

Het geavanceerde S Effect-design, inclusief een nieuw ontworpen motorkap, stickers, verlichting en koplampen, zorgt voor een progressieve, kenmerkende stijl. In de cabine wordt de professionele afwerking nog versterkt door een nieuw kleurenschema.

Het frisse nieuwe uiterlijk gaat bij sommige modellen gepaard met een hoger toelaatbaar totaalgewicht. Bij de MF 6715 S Dyna-4 bijvoorbeeld is het toelaatbaar totaalgewicht nu 11.000 kg en bij de MF 6718 S is dit nu 12.500 kg voor het Dyna-VT-model.

Topmodellen uit de MF 8700 S-tractorserie profiteren nu van een nieuwe mechanische cabinevering met een continue dempingsregeling (CDC) voor maximaal comfort, zowel in het veld als op de weg.

De Dyna-6- en Dyna-VT-modellen uit de MF 6700 S- en hogere reeksen zijn verkrijgbaar met een maximumsnelheid van 40 of 50 km/u. Het verbeterde remsysteem zorgt automatisch voor een snelheidsbeperking tot 40 km/u als de pedalen niet zijn gekoppeld voor wegtransport.

Pneumatische aanhangerremmen met dubbele leiding zijn nu de standaarduitvoering voor aanhangerremmen; hydraulische remmen zijn verkrijgbaar als optie.