De BreTrac, een nieuw hoofdstuk op het gebied van maaitechniek!

Een nieuw hoofdstuk, voor zowel Wim van Breda BV, de diverse leveranciers als de partners in het bermonderhoud. Als sinds 1957 is Wim van Breda BV een belangrijke speler in de mechanisatie sector, waarbij sinds enkele tientallen jaren 100% de focus is gelegd op duurzame machines voor het onderhouden van wegen, wegbermen en sloten. Hierbij zijn een zeer uitgebreid assortiment i.c.m. een stukje eigen ontwikkeling de belangrijkste factoren geweest voor de positie waarin Wim van Breda BV zich momenteel bevindt; ruim 35 medewerkers die zich fulltime bezig houden om in heel Nederland, en regelmatig daarbuiten, de beste machines te leveren en te onderhouden.

Een van de eerste grote ontwikkelingsprojecten van Wim van Breda BV is de basis geweest van het voertuig dat wij in deze brochure omschrijven. In 2004 werd namelijk de Vredo Kantonnier geïntroduceerd, een baanbrekend concept waarbij voor het eerst in de geschiedenis een snelverkeer maaivoertuig op de markt werd gebracht. Dit is door de jaren heen een groot succes geweest, met uiteindelijk meer dan 30 leveringen in binnen- en buitenland.

Anno 2018 leven we in een samenleving waarbij milieu, wet- en regelgeving wereldwijd belangrijke discussiepunten zijn. Dit heeft er tot geresulteerd dat enkele jaren geleden duidelijk werd dat de Kantonnier geen toekomst meer kon hebben als nieuw te fabriceren maaivoertuig. In 2016 hebben de fabrikanten Van Ginkel Trucks, Herder, Jan Veenhuis en Wagenaar de eerste ideeën op papier gezet om in opdracht van Wim van Breda BV een nieuw maaivoertuig te ontwikkelen. Snelverkeer (85 km/h), comfort, ruimzicht, capaciteit en wet- en regelgeving waren hierbij de kerngedachten. Een grootschalig project, waarbij de opvolging van de zeer succesvolle Vredo Kantonnier als doelstelling is genomen. Na circa 2 jaar van ontwikkeling, staat er voertuig klaar die het maaien van wegbermen een compleet nieuwe dimensie geeft!

Dit nieuwe snelverkeer maaivoertuig, genaamd de BreTrac, is een volledig Nederlands product. Daarbij ziet Wim van Breda BV het als de start van multifunctionele inzetbaarheid voor o.a. de aannemerij, groenvoorziening en calamiteiten diensten.

Kortom, een nieuw hoofdstuk met waarschijnlijk een heel nieuw boek als resultaat!

Bekijk hier de introductievideo van de BreTrac.

Wilt u meer weten? Neem contact op.

0345-585050

verkoop@wimvanbreda.nl

Owl-270C 2 vrachtwagen chassis

Vanuit de ruimzichtcabine heb je rondom 270º zicht. De stuurpositie van de bestuurder zit precies in het midden van de cabine. Het Van Ginkel Trucks Owl concept betekent ook uiterst wendbaar door gestuurde achteras en hydrostatische aandrijving tijdens het maaien. De BreTrac heeft een 440 PK sterke DAF Paccar MX 11 Euro 6 motor die de kracht overbrengt via een ZF AS-tronic automatische versnellingsbak.

Bekijk de brochure

Herder Grenadier MBKA 180

Deze Herder Grenadier heeft een werkbereik van ca. 710 cm en 180º zwenkbereik. Door een extra grote waaierconstructie wordt er een enorme luchtstroom gecreëerd, waardoor het maaisel zeer krachtig door de zuigslang naar de opvangwagen getransporteerd wordt. De nieuw ontwikkelde maaiarm is op het chassis gemonteerd d.m.v. een universeel Twistlock frame van de firma Wagenaar. Een krachtige eigen FTP motor zorgt ervoor dat er continue 225 pk beschikbaar is voor het functioneren van de maaiarm. De hydraulische pompen worden elektrisch geregeld en door de machinist aangestuurd via de nieuwste Herder HCC besturingstechniek.

Bekijk de brochure

Herder KMU klepelmaaier

De Herder KMU klepelmaaier blijft een uniek product in zijn klasse! Uiterst prestatiegericht, veel werkcapaciteit en een eenvoudige bediening. Voor de BreTrac zijn er nagenoeg geen aanpassingen gedaan aan dit concept, gewoon dé betrouwbare klepelmaaier zoals u die al jaren kent van alle andere Herder Grenadier maaiarmen. Voorzien van een Herder vijzelbak en leverbaar is zowel een 150 cm als 180 cm uitvoering voor de toepassing op de BreTrac.

Bekijk de brochure

Herder Vangrailmaaier

De Herder Vangrailmaaier, een uniek werktuig die niet meer weg te denken is voor het onderhoud langs de snelwegen! Ook de Herder Vangrailmaaier is één van de vele toepassingen voor de BreTrac.

Bekijk de brochure

Jan Veenhuis JVK 10.000 High Speed

De Jan Veenhuis JVK 10.000 opvangwagen heeft een capaciteit van 20 m3. Deze opvangwagen is door Jan Veenhuis speciaal ontwikkelt voor het snelverkeer. De zogeheten High Speed uitvoering is namelijk voorzien van een luchtgeveerd wielstel en ABS. Daarnaast zorgen de uitschuifbare trekdissel en uitgebreide LED verlichting rondom voor de beste prestaties tijdens de werkzaamheden.

Bekijk de brochure