Massey Ferguson 6700S serie nu leverbaar met Stage 5 motoren

Massey Ferguson heeft een update voor de 6700-S-serie trekkers gepresenteerd, waarbij de te leveren motor voldoen aan de hoogst haalbare emissie-eisen. Qua uiterlijk en techniek verandert Massey Ferguson weinig aan de 6700-S-serie trekkers, maar onderhuids zijn de nodige veranderingen aangebracht. Het gaat vooral om een schonere motor die voldoet aan de Stage 5 emissienorm. Die emissie-eis wordt net als voorheen gehaald door toepassing van SCR-katalysator (AdBlue) en een diesel oxidatie filter (DOC), maar tussen deze beide systemen is nu een roetkatalysator (SC) toegevoegd.
.

Kleinste model komt te vervallen

In de nieuwe 6700S serie zal het kleinste variant komen te vervallen. Het gaat hierbij om de Massey Ferguson 6712S. De nieuwe 6700S serie zal om dan ook leverbaar zijn vanaf de 6713S met een maximaal vermogen van 135 pk. Voor de rest bestaat het leveringsprogramma uit de 6714S, 6715S en het topmodel de 6716S met een maximaal vermogen van 180 pk. De grootste drie modellen hebben een boost functie van 20 pk. Die boost komt vrij bij veldwerk waarbij ook de aftakas en/of de hydrauliek wordt gebruikt, en bij transportwerk vanaf een snelheid van 18 kilometer per uur. Het topmodel tikt dus de 200 pk aan, en dat maakt deze trekker tot één van de sterkste met een viercilinder. Er ligt overigens een Agco-Power in, met een inhoud van 4,9 liter.
.

Twee transmissies leverbaar

Op transmissie gebied is er weinig veranderd, echter is nieuwe 6700S nu nog leverbaar met 2 verschillende transmissies, namelijk een traploze Dyna-VT of een 6-traps powershift Dyna-6. Dat betekent dat de Dyna-4 versnellingsbak is komen te vervallen. De 6700S serie is leverbaar in drie luxe-niveaus, namelijk de Essential, Efficient of de meest luxe Exclusive. Naast de 9 inch Datatronic-5 touchscreen terminal is er ook een Fieldstar-5 terminal leverbaar, onder andere geschikt als Isobus-terminal.

 

Massey Ferguson 6700S Stage 5