Herder-Fermex verbetert de succesvolle modellen SCW-410H en SCT-410H

Herder ontwikkelt en bouwt veelzijdig inzetbare machines van wereldklasse. Zo is Herder bezig geweest met de ontwikkeling van de productlijn stobbenfrezen. Deze productlijn behoort sinds 2011 tot de activiteiten van Herder.

Hoger rendement
De machines zijn uitgevoerd met een extra hydrauliek pomp voor het bedienen van de freesarm en het rijden. Deze wijziging in het hydraulische systeem zorgt voor een grotere capaciteit en daardoor een verbeterd hydraulisch rendement.

Lagere onderhoudskosten
Net als bij de voorgaande modellen ontbreken ook bij de vernieuwde modellen de slijtagegevoelige aandrijfdelen. Voorbeelden zijn V-snaren, koppelingen, tandwielkasten, etc. Dit zorgt voor significant lagere onderhoudskosten en reduceert de stilstand tot een minimum.

Bedieningsgemak
Door het inschakelen van het freeswiel wordt de bediening in ‘slow motion’ gezet. Dit betekent dat de rijsnelheid gereduceerd wordt. Hierdoor is de kans op bedieningsfouten kleiner en de nauwkeurigheid van de machine groter. Als het freeswiel wordt uitgeschakeld, dan schakelt de machine automatisch terug naar de ‘hoge snelheid’. De wielversie heeft dan een rijsnelheid van 5 km/u en de rupsversie 4 km/u.

De uitvoering op het rupsonderstel, de SCT-410H, is optioneel leverbaar met radiografische besturing. De gebruiker kan daardoor altijd de beste positie kiezen met het meeste zicht op de werkzaamheden.

Compact en wendbaar
Met een breedte van 79 cm zijn deze machines de meest compacte en wendbare stobbenfrezen uit de serie. De compacte afmetingen maken het mogelijk om nagenoeg elke stobbe te bereiken. Dit maakt de machines breed inzetbaar. Ondanks de compacte afmetingen is een freesdiepte tot maar liefst 42 cm haalbaar.

Bekijk hier de nieuwe productvideo van de Fermex SCW-410H en hier van de SCT-410H.

Bekijk voor meer informatie en specificaties ook onze Fermex productpagina.

Herder Fermex SCT-410H       Herder Fermex SCW-410H