Massey Ferguson brengt de eerste Stage 5 motoren op de markt

Een nieuw tijdperk in de trekkerwereld is aangebroken! Met de nieuwe Massey Ferguson 7719S Stage V, trapt de trekker fabrikant uit Frankrijk af met het uitrollen van een nieuwe generatie motoren in hun leveringsprogramma. Hiermee maakt Massey Ferguson de stap om geleidelijk aan alle trekkers te laten voldoen aan de meest recente milieu-eisen.

De nieuwe Massey Ferguson 7719 S

De nieuwe MF 7719 S, het topmodel van de middenvermogen MF 7700 S-serie, staat symbool voor de rechttoe-rechtaan ontwerpbenadering, die voldoet aan de nieuwe, strikte Stage V emissiewetgeving met een compact en effectief nabehandelingssysteem. Het systeem is ontwikkeld voor de gehele verwachte levensduur van de trekker en vereist geen andere aanpassingen aan de trekker. Met zijn uitstekende vermogen-gewicht verhouding en indrukwekkend toelaatbaar totaalgewicht van 14 ton is de veelzijdige MF 7719 S specifiek ontworpen voor de hoge eisen van agrariërs, loonbedrijven, aannemingsbedrijven en groenvoorzieners van vandaag. Dit is dan ook de reden dat de MF 7719 S is verkozen tot Machine of the Year 2019 in de “Categorie L” op de SIMA-beurs in Parijs en daarmee de hoogste plek in de categorie middenvermogen trekkers inneemt.

Belangrijke kenmerken van de MF 7719 S:

  • Relatief compacte MF met zeer gunstig gewicht/vermogen; wielbasis van 288cm
  • AgcoPower motor, 6 cil, 6,6ltr, Stage 5 motor met vermogen 190/220pk EPM
  • Zware Dyna-VT continue variabele transmissie
  • 110 of 190 CCLS pomp met separaat hydrauliek reservoir, max 8 hydr ventielen, elektonisch bediend, onafhankelijk, proportioneel; het hoogste hydraulisch vermogen in zijn klasse
  • Aftakas met 4 toerenkeuze; MF hefinrichting met hoogste hef vermogen in deze klasse
  • Bandenmaat 650/65R42, 710/60R42 of 710/70R38 banden af fabriek leverbaar

Op het oog lijkt de de nieuwe 7719 S Stage 5 niet veel verandert t.o.v. de vorige generatie, maar niets is minder waar! Zo is het standaard beschikbaar vermogen met 5 PK verhoogd en het maximum vermogen met de powerboost (EPM) met 10 PK verhoogd. Een nieuwe EAT-unit (uitlaatgas nabehandeling) maakt de nieuwe generatie MF trekker nog efficiënter. De nieuwe EAT-unit op de trekker maakt een dunnere uitlaatpijp mogelijk, waardoor het zicht aan de zijkant van de trekker verbeterd is zonder gevolgen voor de brandstof-/ureumtanks en bodemvrijheid.

De 6e generatie van de 6-cilinder 6,6 AGCO POWER motoren wordt gekenmerkt met o.a. het nieuwe Hydraulic Lash Adjustment (HLA) systeem. HLA is automatisering van de afstelling van de klep-speling. Het zorgt voor lagere totale eigendomskosten.Het belangrijkste voordeel van dit nieuwe ontwerp is dat het onderhoudsvrij is. Afstellen van de klepspeling is niet nodig bij een motor die met hydraulische klepstoters (slagafstellers) uitgerust is.

De nieuwe MF 7700 S Stage V introduceert de 40 km/h Super Eco voor lager brandstofverbruik en meer comfort op de weg. Daarmee is het mogelijk om het motortoerental bij 40 km/h te reduceren naar 1500 t/min bij het gebruik van 650/65 R42 banden i.c.m. met een Dyna-6 versnellingsbak. Met een Dyna-VT versnellingsbak wordt dit gerealiseerd bij respectievelijk 1450 t/min in de Super Eco modus.

De nieuwe MF 7719 S Stage 5 is per direct bestelbaar, waarna op korte termijn de 7715 S, 7716 S en 7718 S zullen volgen.