De ReinigingsDemoDagen (RDD) vinden plaats op 5 en 6 juni 2019 op een nieuwe locatie: het terrein van het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest.

RDD is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingssector. Een begrip voor iedereen die professioneel actief is in de afval- en reinigingswereld. Vertegenwoordigers van gemeentelijke reinigingsdiensten, provincies, waterschappen, groenvoorzieners, afvalverwerkers en aanverwante bedrijven kunnen daar de laatste technologieën, noviteiten, trends, ontwikkelingen en producten zelf zien en ervaren. Voor Wim van Breda BV staan de ReinigingsDemoDagen in het teken van het presenteren van een scala aan nieuwe reinigingsmachines. Hierbij zal het merk Comac uitgebreid in de spotlights staan, maar zullen ook de merken AUSA en Kersten uitgebreid tentoongesteld worden.

Meer info en de exacte locatie kunt u op de site van de organisatie vinden.

De medewerkers van Wim van Breda BV verwelkomen u graag op de beurs in Soest!

Comac

Wim van Breda BV heeft met het veegmachine merk Comac een uniek concept in handen waar vele bezoekers van de RDD versteld van zullen staan. Comac hanteert het zogeheten Twin Action Systeem, waarbij borstels aan de voorzijde het straatvuil geleiden naar een centraal in het midden gepositioneerde rolborstel met een werkbreedte van 140 cm. Deze centrale rolborstel i.c.m. de vacuüm werking van de ventilator zorgen ervoor dat het straatvuil en stof in een aanzuigunit terecht komen waarin het vuil door een rotoras verkleind wordt tot fijngemalen materiaal. Doordat het straatvuil maximaal verkleind wordt, heeft dit als gevolg dat de capaciteit van de opvangbak maximaal benut wordt. Een geavanceerd filtersysteem van maar liefst 50 m2 voorkomt dat het opgeveegde stof weer via de luchtroosters de opvangbak kan verlaten. De omvang van dit filtersysteem klinkt groot, maar door de compacte filterruimte en het ontbreken van water in de opvangbak, blijft er een grote netto laadcapaciteit over. Daarnaast wordt er ca. 100.000 liter water per jaar bespaard, wat naast de kosten voor water een aanzienlijk bedrag in vuilstort kosten bespaart. Het watergebruik van een Comac veegmachine beperkt zich puur tot het gebruik van de optionele watersprinklers op de frontborstels of het gebruik van de hogedrukreiniger.

AUSA

Wim van Breda BV is de officiële importeur en dealer van de AUSA Urban Range in Nederland. Deze Spaanse fabrikant staat bekend om haar uiterst efficiënte, comfortabele en robuuste machines. Als sinds 1956 ontwikkelt en fabriceert AUSA zelfrijdende machines voor bouw-, groen- en wegonderhoud. De Urban Range van AUSA bestaat o.a. uit een serie veegmachines voor het onderhouden van wegen en trottoirs. Wim van Breda BV presenteert tijdens de RDD 2019 specifiek de AUSA B200 H. De AUSA B 200 H is een vacuüm veegmachine met een capaciteit van 2 m³. Het compacte formaat van deze veegmachine maakt het mogelijk om werkzaamheden uit te voeren op de smalste wegen en paden. Met een werkbereik variërend tussen de 1,56 en de 2,50 meter is het mogelijk om in een korte tijd een grote hoeveelheid werk te leveren. De standaard hydrostatische transmissie, overzichtelijke bediening en optioneel verkrijgbare 4-wielbesturing maken, maken deze veegmachine tot een van de comfortabelste op de markt!

Kersten

Kersten Arealmaschinen is vandaag een van de toonaangevende fabrikanten van machines voor groenonderhoud. Het gamma omvat aanbouwmachines voor alle gangbare basisvoertuigen, van zitmaaier over frontmaaier tot zware landbouwtractoren, Unimog en éénassers met aangepaste werktuigen geschikt voor groenverzorging: professioneel maaien, onkruid verwijderen, veegwerk, bladverwijdering en winteronderhoud. Kortom, Kersten is een totaalleverancier als het gaat om machines voor weg en wegberm onderhoud. Tijdens de RDD 2019 zal Wim van Breda BV enkele machines tentoonstellen op het gebied van veeg- en borsteltechniek.